Αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Βουνού»

 Runbeat Team   12:29 11-12-2021  

Αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Βουνού»


Με διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα εορτάζεται σήμερα 11/12 η «Διεθνής Ημέρα Βουνού». Οι αγώνες ή οι περιπατητικές εκδηλώσεις δεν έχουν αγωνιστικό σκοπό, αλλά κυρίως θέλουν να περάσουν το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Τα βουνά φιλοξενούν το 50% των ζωτικών σημείων της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, ενώ περισσότερο από το μισό του πληθυσμού της γης βασίζεται στο νερό των βουνών για την επιβίωσή του. Παρόλα αυτά τα αιολικά εργοστάσια, το κλείσιμο ρεμάτων, οι εξορύξεις, η αποψιλώση, οι πυρκαγιές, οι τουριστικές και άλλες εγκαταστάσεις τα απειλούν όλο και περισσότερο.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το σαββατοκύριακο, λοιπόν, έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο κόσμο και παράλληλα να αναδείξουν τη καταστροφή που ήδη έχει επιτελεστεί.

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων στο Γεωπάρκο της Σητείας, στον Ελικώνα της Βοιωτίας, στο Παναχαϊκό της Πάτρας, στο οροπέδιο Λασιθίου, στον Κιθαιρώνα Αττικής, στη Ριτσώνα Θήβας, στο Δίρφυ της Χαλκίδας, στην Κίρφη της Αράχωβας, στη Νάουσα, στην Ιεράπετρα, στη Ζήρεια στη Νέα Σμύρνη και σε πολλές άλλες περιοχές στην Ελλάδα.