Αποχαιρετούν το χρόνο με τον «Γύρο Καδμείας 2021» στη Θήβα

 Runbeat Team   14:24 09-12-2021  

Αποχαιρετούν το χρόνο με τον «Γύρο Καδμείας 2021» στη Θήβα


Για την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο Εορταστικός Αγώνας Δρόμου «Γύρος Καδμείας 2021», ο οποίος διεξάγεται στη Θήβα.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αγώνα 5.500μ. για άνδρες και γυναίκες, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 13:30 από την κεντρική πλατεία της Θήβας και οι δρομείς θα καλύψουν την απόσταση γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας. Επίσης θα διεξαχθεί αγώνας παιδιών 1000μ. στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόας. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και ο Σ.Δ.Υ.Μ. Θήβας.

 

Οι αγώνες είναι εορταστικού χαρακτήρα και δε θα έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα ή χρονομέτρηση.

Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και αγόρια – κορίτσια γεννημένα από 2012 και μετά (τετάρτης δημοτικού και μεγαλύτερα) με ευθύνη του Κηδεμόνα τους, ανεξάρτητοι αθλητές και πολίτες που θα δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.

Οι δρομείς, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μπορούν να συμμετάσχουν έχοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή έχοντας αρνητικό Μοριακό PCR ή Rapid Τεστ 48 ωρών (ή self test για τα παιδιά) και θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής την ημέρα του αγώνα από α) την γραμματεία για τον παιδικό αγώνα στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόας από τις 09:30 π.μ. έως τις 10:45 π.μ. και β) την γραμματεία για τον μεγάλο αγώνα στην Κεντρική Πλατεία Θήβας από τις 11:45 π.μ έως 01:15 μ.μ.

Εκκίνηση-Διαδρομή-τερματισμός

Η εκκίνηση του αγώνα για τις κατηγορίες παίδων (1000μ) θα γίνει στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορόας στις 11:00 π.μ. για την 1η κατηγορία, και 11:15 για την 2η κατηγορία, και ο τερματισμός θα γίνει στον ίδιο χώρο.

Η εκκίνηση του μεγάλου αγώνα (5.500μ) θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Θήβας στις 01:30 μ.μ. όπου και θα γίνει και ο τερματισμός.

Έπαθλα-απονομές

Οι απονομές θα γίνουν για (α) τον παιδικό αγώνα στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόας στις 11:30 π.μ., και (β) για τον μεγάλο αγώνα στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας στις 02:30μ.μ. Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν συμβολικά έπαθλα και δώρα. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.

Γενικές οδηγίες

α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, καθώς κι από την Τροχαία και εθελοντές.

β) Στον αγώνα δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση.

γ) Δεν υπάρχει οικονομικό αντίτιμο για την συμμετοχή στον αγώνα.