Άνοιγμα των γυμναστηρίων από Δευτέρα: Διπλή μάσκα και self test

 Runbeat Team   22:15 28-05-2021  

Άνοιγμα των γυμναστηρίων από Δευτέρα: Διπλή μάσκα και self test


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το άνοιγμα των γυμναστηρίων από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, με νέο συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο. Εκτός από τα γυμναστήρια, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έδωσε το «πράσινο φως» και για το άνοιγμα των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ, για χρήση αποκλειστικά από άτομα που αθλούνται ερασιτεχνικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων έδωσε το "πράσινο φως" για το άνοιγμα των γυμναστηρίων αλλά και των χώρων δεξιώσεων.

Για να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, υπάρχουν νέες συστάσεις από τους ειδικούς, που ουσιαστικά είναι το νέο πρωτόκολλο που θα πρέπει να τηρείται. Πιο συγκεκριμένα, τα αποδυτήρια στα γυμναστήρια θα πρέπει να μείνουν κλειστά, ενώ όλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν διπλή μάσκα. Τέλος, οι εργαζόμενοι και οι αθλούμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test, μία φορά την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων διευκρίνισε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του τα εξής:

1) Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους

2) Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα

3) Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2