Άναψε η φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   17:34 18-10-2021  

Άναψε η φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες


Χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά στο ίδιο συγκινησιακό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο.

Οι ακτίνες του ήλιου έκαναν και πάλι το θαύμα τους ανάβοντας την Ολυμπιακή Φλόγα στο ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Το «παρών» έδωσαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και εκπρόσωποι της ελληνικής και της κινέζικης Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η προθιέρεια, Ξανθή Γεωργίου άναψε την Φλόγα με τον παραδοσιακό τρόπο, χάρη στις ακτίνες του ήλιου που περνούσαν από ένα κάτοπτρο και την παρέδωσε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο που ήταν ο χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου ενώ η λαμπαδηδρομία θα ολοκληρωθεί με τον Βασίλη Παπαβασιλείου.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ τόνισε ότι «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε ακόμα, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022 θα είναι μια σημαντική στιγμή για να φέρουμε τον κόσμο κοντά σε ένα πνεύμα ειρήνης, φιλίας και αλληλεγγύης.

Όπως έχει δείξει, σαφώς, η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, δεν μπορούμε παρά να αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη τις πολλές προκλήσεις αυτού του κόσμου. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς αλληλεγγύη».