Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Βουδαπέστης 2023

 Runbeat Team   12:19 26-08-2022  

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Βουδαπέστης 2023


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοικτού στίβου που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου 2023 στη Βουδαπέστη.

Η δράση θα λάβει χώρα σε εννέα ημέρες αντί για δέκα που είχε καθιερωθεί στα τελευταία πέντε Παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ οι έξι αγώνες δρόμου (μαραθώνιος ανδρών-γυναικών, 35χλμ βάδην ανδρών-γυναικών και 20χλμ βάδην ανδρών-γυναικών) θα διεξαχθούν πρωί και όλοι οι τελικοί του στίβου θα πραγματοποιηθούν βράδυ στο Στάδιο της ουγγρικής πρωτεύσας. Ειδικά το πρόγραμμα των δύο τελευταίων ημερών περιλαμβάνει οκτώ τελικούς καθεμία, ενώ και οι δύο θα ολοκληρωθούν με σκυταλοδρομίες γυναικών.

 

Το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει τους αθλητές που συμμετέχουν στα πιο δημοφιλή διπλά αγωνίσματα όπως τα 100μ. & 200μ., 800μ. & 1500μ., 1500μ. & 5000μ., 5000μ. & 10.000μ., βάδην 20χλμ & 35χλμ, άλμα εις μήκος & τριπλούν γυναικών. Επίσης οι μικτές σκυταλοδρομίες και οι απλές σκυταλοδρομίες διεξάγονται στην αρχή και το φινάλε της διοργάνωσης για να εξυπηρετήσουν τους αθλητές που θέλουν να λάβουν μέρος και στις δύο και παράλληλα σε κάποιο ατομικό αγώνισμα.

Ο μαραθώνιος γυναικών έχει προγραμματιστεί την προτελευταία μέρα των αγώνων, ενώ ο μαραθώνιος των ανδρών θα διεξαχθεί το πρωί της τελευταίας ημέρας.

Ο τελικός των 10.000μ. των γυναικών θα διεξαχθεί την πρώτη ημέρα των αγώνων και ο αντίστοιχος των ανδρών τη δεύτερη. Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί και το τελικός των 100μ. ανδρών (των γυναικών θα γίνει την 3η ημέρα).  

Τα 1500 μέτρα των γυναικών, που τα τελευταία χρόνια προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις θα διεξαχθούν την 4η ημέρα των αγώνων, ενώ το αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα διεξαχθεί την επόμενη μέρα.

Και οι δύο τελικοί των 35χλμ βάδην θα διεξαχθούν το πρωί της έκτης ημέρας με το ελληνικό ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στη συμμετοχή της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη.

Ο τελικός του μήκους ανδρών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 με τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου καλώς εχόντων των πραγμάτων.  

Τα εισιτήρια πρόκειται να ξεκινήσουν να πωλούνται στα τέλη του 2022.

Το αναλυτικό πρόγραμμα