Ανακοινώθηκε η ομάδα της Κένυας για τον μαραθώνιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον

 Runbeat Team   14:56 08-04-2022  

Ανακοινώθηκε η ομάδα της Κένυας για τον μαραθώνιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον


Επτά αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν την Κένυα στον μαραθώνιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Όρεγκον.

Αρχικά, η Ruth Chepngetich θα υπερασπιστεί τον τίτλο της καθώς ηγείται της γυναικείας ομάδας, η οποία αποτελείται από τέσσερα μέλη. Από την ανδρική ομάδα ξεχωρίζει η παρουσία του Geoffrey Kamworor καθώς είναι η πρώτη φορά που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του σε ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

 

Η Chepngetich κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιό της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα το 2019 με χρόνο 2:32:43. Ακολούθησε η νίκη της στον μαραθώνιο του Σικάγο τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ τον περασμένο μήνα ήταν νικήτρια και στον μαραθώνιο γυναικών της Ναγκόγια, όπου τερμάτισε μόλις 10 δευτερόλεπτα μακριά από το ατομικό της ρεκόρ (2:17:18) στον δεύτερο ταχύτερο μαραθώνιο που έγινε ποτέ μόνο για γυναίκες.

Στο Όρεγκον θα είναι μαζί της οι Maureen Jepkemoi, Judith Jeptum και Angela Tanui. Η Jeptum σημείωσε ρεκόρ 2:19:48 στη νίκη της στον Μαραθώνιο του Παρισιού την περασμένη Κυριακή, ενώ η Tanui κέρδισε τον Μαραθώνιο TCS Amsterdam 2021 με χρόνο 2:17:57.





Μετά τις νίκες του και τη συλλογή μεταλλίων σε αγώνες στίβου, cross country και ημιμαραθωνίου, ο Kamworor θα διεκδικήσει τη διάκριση για πρώτη φορά και στον μαραθώνιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στο βιογραφικό του έχει δύο νίκες σε μαραθωνίους, μία στη Νέα Υόρκη και μία στη Βαλένθια τον Δεκέμβρη του 2021 όπου σημείωσε και το ατομικό του ρεκόρ με 2:05:23.

Στο πλευρό του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ημιμαραθωνίου και δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή σε cross country θα είναι στο Όρεγκον ο 4ος του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων, Lawrence Cherono και ο Barnabas Kiptum, ενώ ο Geoffrey Kirui έχει δηλωθεί ως αναπληρωματικός.

Αναλυτικά, η ομάδα μαραθωνίου της Κένυας για το Όρεγκον

Γυναίκες: Ruth Chepngetich, Maureen Jepkemoi, Judith Jeptum, Angela Tanui.

Άντρες: Lawrence Cherono, Geoffrey Kamworor, Barnabas Kiptum, Geoffrey Kirui (αναπληρωματικός).