Αναβολές στους εορταστικούς αγώνες δρόμου που είχαν προγραμματιστεί στην Ελλάδα

 Runbeat Team   9:36 30-12-2021  

Αναβολές στους εορταστικούς αγώνες δρόμου που είχαν προγραμματιστεί στην Ελλάδα


Το γεγονός ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν φτάσει σε άκρως ανησυχητικά νούμερα αναγκάζουν τον ένα μετά τον άλλο διοργανωτή να ακυρώσει τους προγραμματισμένους αγώνες δρόμου για το επόμενο τριήμερο. Έτσι, μετά τον SNF First Run 2022 που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει λίγα λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους και ο «Γύρος της Καδμείας» αναβλήθηκε και δε θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 31/12.

 

Ο αγώνας που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Θηβαίων και διεξάγεται την τελευταία ημέρα του έτους δεν πρόκειται να γίνει. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών, «λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της πανδημίας και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη ματαίωση του εορταστικού αγώνα δρόμου Γύρος Καδμείας που είχε προγραμματισθεί για τις 31 Δεκεμβρίου, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην πόλη της Θήβας.

Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να ακυρώσουμε την εκδήλωση, ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς στη διάρκεια των εορτών. Ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα οι επιδημιολογικές συνθήκες θα μας επιτρέψουν τη διεξαγωγή του Γύρου της Καδμείας, ενός αγώνα που έχει καταστεί θεσμός για την πόλη μας».

Κανονικά, πάντως, ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο πρώτος αγώνας της σειράς Trail Time Trail, όπου μετέχουν λίγοι δρομείς σε μία δύσκολη διαδρομή 6,1 χιλιομέτρων στον Υμηττό της Αθήνας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για αναβολή του Πρωτοχρονιάτικου αγώνα 7χλμ που διοργανώνει ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής στο Άλσος Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω την 1η Ιανουαρίου. Ο καθιερωμένος εδώ και 21 χρόνια αγώνας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7:41π.μ.

Ο 3ος Agrinio Night Run & Santa που είχε προγραμματιστεί για χθες Τετάρτη 29/12 διεξάγεται σε virtualμορφή.