Abdi Nageeye για τον μαραθώνιο του Ρότερνταμ: «Θα είναι φανταστικό να τρέξω 2:04 και να ανέβω στο βάθρο»

 Runbeat Team   18:32 30-03-2022  

Abdi Nageeye για τον μαραθώνιο του Ρότερνταμ: «Θα είναι φανταστικό να τρέξω 2:04 και να ανέβω στο βάθρο»


Ο μαραθώνιος του Ρότερνταμ πλησιάζει, καθώς ο μεγάλος αγώνας της Ολλανδίας έχει προγραμματιστεί για τις 10 Απριλίου. Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στον μαραθώνιο του Τόκιο, Abdi Nageeye έχει θέσει ως στόχο το μετάλλιο στο Ρότερνταμ, αλλά και το ατομικό ρεκόρ.

Ο Ολλανδός έχει καταφέρει σημαντικά πράγματα στην καριέρα του, και δικαίως θεωρείται μέλος της παγκόσμιας ελίτ. Η μεγάλη του φιλοδοξία είναι πλέον να τρέξει ακόμα καλύτερο χρόνο από το 2:06:17, το οποίο είναι το ατομικό του ρεκόρ και το έχει πραγματοποιήσει στον μεγάλο αγώνα του Ρότερνταμ, το 2019.

 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της NN Runnning Team, ο Abdi Nageeye έδειξε τις προθέσεις του ενόψει του αγώνα: «Θα είναι φανταστικό να τρέξω 2:04 και να ανέβω στο βάθρο. Το Ρότερνταμ ήταν ο αγώνας που μου παρείχε την κορυφαία εμπειρία. Είναι πολύ καλή η υποδοχή που έχω, στην χώρα μου. Η NN έχει ως βάση της το Ρότερνταμ και έχω πολύ μεγάλη θέληση να σπάσω το ατομικό μου ρεκόρ. Μπορώ να το κάνω εκεί, επειδή είναι μία πολύ γρήγορη διαδρομή».

Σχετικά με το τι κάνει την διαδρομή τόσο αγαπητή για τον ίδιο, ο Nageeye τόνισε: «Είναι ένας πολύ ξεχωριστός αγώνας, γιατί σου δίνει την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις πολύ γρήγορους χρόνους και το κοινό είναι πραγματικά απίθανο. Από τα 33 έως τα 36 χιλιόμετρα του αγώνα το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο, τρέχεις μέσα στο δάσος και παρότι είναι ένα δύσκολο μέρος του αγώνα, δεν αισθάνεσαι τον πόνο. Νομίζω ότι ένας από τος λόγους που πολλοί κάνουν γρήγορους χρόνους είναι ότι φεύγουν από το σημείο με το δάσος και δεν είναι εντελώς κουρασμένοι».

Abdi Nageeye για τον μαραθώνιο του Ρότερνταμ: «Θα είναι φανταστικό να τρέξω 2:04 και να ανέβω στο βάθρο» runbeat.gr

Ο Ολλανδός μαραθωνοδρόμος θυμήθηκε και το ντεμπούτο του στον αγώνα, όταν το 2015 είχε κάνει 2:12:33 και είχε τερματίσει στην 9η θέση. «Ήμουν τόσο απογοητευμένος. Ήθελα να τρέξω κάτω από 2:10 για να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και ήταν η πρώτη φορά που έκλαψα μετά από αγώνα» είπε.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του για τον φετινό μαραθώνιο του Ρότερνταμ, ο Nageeye αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, με μικροτραυματισμούς, όμως δείχνει έτοιμος για το 2:04 που έχει ως στόχο: «Η προετοιμασία μου δεν ήταν καταστροφή και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να κάνω 2:04».