Α. Πανταζής: Ο κορυφαίος Ευρωπαίος της χρονιάς στην κατηγορία Κ23

 Runbeat Team   20:10 12-05-2021  

Α. Πανταζής: Ο κορυφαίος Ευρωπαίος της χρονιάς στην κατηγορία Κ23


Ο Ανδρέας Πανταζής ήταν δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα του Σαββατοκύριακου, αφού στη διάρκεια των Διασυλλογικών Αγώνων κατάφερε να "προσγειωθεί" στα 16,86 μ. στο τριπλούν και να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος της χρονιάς στην κατηγορία Κ23. Ο ίδιος μιλάει αποκλειστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού, παρά τον σοβαρό τραυματισμού του Δεκεμβρίου και την περιπέτεια με τον covid-19 τον Φεβρουάριο, κατάφερε όχι μόνο να επανέλθει, αλλά να βρεθεί από νωρίς σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

 

"Ο αγώνας στο Διασυλλογικό πήγε απρόσμενα καλά. Όλα τα άλματα ήταν πολύ πάνω από το ατομικό μου ρεκόρ. Έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι και ο Δημήτρης Τσιάμης ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα του και έκανε 17,21 μ. (3,0) και είπα στον εαυτό μου πρέπει να κάνω κι εγώ κάτι καλό. Μιλούσαμε με τα μάτια στο ενδιάμεσο των προσπαθειών. Ήταν σαν να ξύπνησε ο ένας τον άλλο. Το πρώτο μου άλμα ήταν 16,39 μ., έπειτα έκανα 16,86 μ., 16,67 μ. και 16,74 μέτρα. Όλες ήταν μεγάλες προσπάθειες και αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμένα. Γενικά αν στη διάρκεια του αγώνα έχω συναγωνισμό με βοήθεια να πηγαίνω καλύτερα", είπε ο νεαρός άλτης.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε για τον Πανταζή με έναν σοβαρό τραυματισμό στη διάρκεια της προπόνησης με τα βάρη, όπου έκοψε τον τένοντα του αντίχειρα, καθώς και τον τρικέφαλο του χεριού. "Ήταν τρομερή η ψυχολογία μου μετά το σοβαρό ατύχημα του Δεκεμβρίου. Δεν έχω διαχειριστεί με καλύτερο τρόπο, άλλη κατάσταση στη ζωή μου. Είπα στον εαυτό μου, πως δεν θα με ρίξει αυτό που έγινε και δεν με έριξε. Γύρισα πολύ γρήγορα, παρότι δεν ήμουν έτοιμος έκανα και κάποιους αγώνες στο κλειστό. Δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή μου και προχωρήσαμε και σε κάποιες αλλαγές μετά τον κλειστό, που έφεραν αποτέλεσμα. Γενικά με τον προπονητή μου έχουμε πολύ καλή επαφή και συνεργασία", συμπλήρωσε.

Ο Πανταζής τον χειμώνα του 2020, λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, σημείωσε 16,26 μ. στον κλειστό και έδειξε πως ήταν έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Η πορεία της σεζόν δεν του επέτρεψε να κάνει αυτό που θα μπορούσε, το οποίο ήρθε τελικά περίπου ένα χρόνο μετά, το περασμένο Σάββατο.

 

"Εκεί που πίστευα πως ήρθε η στιγμή για άλματα στα 16,50 μ. με 16,60 μ., η σεζόν ξεκίνησε με ακόμη καλύτερες προσπάθειες. Θεωρώ πως μπορούν να έρθουν ακόμη μεγαλύτερα άλματα, ακόμη και στα 17,00 μ, που είναι το απόλυτο φράγμα για κάθε τριπλουνίστα. Ωστόσο το ζητούμενο για εμένα είναι να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις ανάλογες με αυτές του Διασυλλογικού", είπε.

Ο 21χρονος σήμερα αθλητής είχε την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση το 2015 στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας, ενώ τις χρονιές που ακολούθησαν συμμετείχε σε όλα τα κορυφαία γεγονότα της κατηγορίας του, με αποκορύφωμα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019, που αναδείχθηκε "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης Κ20. "Πάντα κυνηγούσα να είμαι μέλος της εθνικής ομάδας. Ωστόσο το γεγονός ότι το καταφέρνω από μικρή ηλικία δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Γενικά έχω μάθει να διαχειρίζομαι το άγχος και προφανώς σε αυτό έχει βοηθήσει και η συμμετοχή μου σε τέτοιες διοργανώσεις από μικρή ηλικία. Γενικά δουλεύω για να πετύχω τους στόχους μου, χωρίς να έχω στο μυαλό μου πως πρέπει να ικανοποιήσω τις προσδοκίες των άλλων".