7ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων: Διευκρινιστικές οδηγίες, «κλείνουν» σήμερα οι εγγραφές

 Runbeat Team   11:03 10-03-2022  

7ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων: Διευκρινιστικές οδηγίες, «κλείνουν» σήμερα οι εγγραφές


Ολοκληρώνονται σήμερα (10/03) το απόγευμα η ηλεκτρονικές εγγραφές στο 7ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων (ΜΜΜ), το οποίο περιλαμβάνει δύο αγώνες 26 και 12,5 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στους Μύθους Λασιθίου.

Οι διοργανωτές έδωσαν διευκρινιστικές οδηγίες ενόψει των αγώνων δίνοντας μεγάλη σημασία στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Στην ενημέρωσή τους αναφέρουν: «Με χειμωνιάτικο καιρό θα διεξαχθούν οι αγώνες δίνοντας τους πινελιά που αρμόζει σε τέτοιου τύπου αγώνες κάνοντας τους ακόμα πιο όμορφους και συναρπαστικούς! Αναμένουμε μια πιθανή ελαφριά χιονόστρωση τις επόμενες δύο μέρες σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα και πάνω από υψόμετρο 800 μέτρα (αφορά μόνο τον αγώνα των 26,5 χλμ). Θεωρούμε ότι μόνο επιπρόσθετη ομορφιά μπορεί να δώσει αυτή η χιονόπτωση στην ήδη μαγευτική διαδρομή. 

θεωρούμε καλό και χρήσιμο να αναφερθούν τα παρακάτω:

1. Εγγραφές-πληρωμές

Μπορείτε να κάνετε την ηλεκτρονική σας αίτηση εδώ https://mytrailrun.wixsite.com/mmm2022 . Οι εγγραφέςκλείνουν την Πέμπτη 10/3 το απόγευμα. Πλήθος αθλητών, 200 περίπου, αναμένεται να βρεθούν στην γραμμή εκκίνησης. Ο μεγάλος αγώνας των 26,5 χλμ συμπεριλαμβάνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος της HARTA.

2. Καιρός

Ο καιρός για την Κυριακή το πρωί για το σημείο εκκίνησης στους Μύθους δείχνει συννεφιά  με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται κάτω από 10 οC ενώ θα πέσει πολύ πιο χαμηλά ιδιαίτερα στο πιο υψηλότερο σημείο της διαδρομής των 26 χλμ στα 1200μ (13ο περίπου χλμ). Ο Άνεμος δίνεται στα 3-4 μποφόρ, βόρειος.

3. Μεταφορά στους Μύθους

Το λεωφορείο της οργάνωσηςθα αναχωρήσει στις 7:30 το πρωί της Κυριακής από το άγαλμα Βενιζέλου (Ηράκλειο πλατεία Ελευθερίας). Θα επιστρέψει το απόγευμα μετά το πέρας των εκδηλώσεων (15:00-16:00) στο Ηράκλειο. Οσοι αθλητές έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική αίτηση τους την επιθυμία να κάνουν χρήση του λεωφορείου είναι καταχωρημένοι στην λίστα επιβίβασης.

Οσοι έρθουν με δικό τους μέσο, υπάρχει απεριόριστος χώρος έξω από τον προαύλιο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου για πάρκινγκ.

4. Προσωπικά αντικείμενα-τουαλέτες-αποδυτήρια

Μέσα στον κλειστόχώρο του σχολείο θα μπορεί ο καθένας να αφήσει τα προσωπικά του είδη σακίδια κτλ. Στο χώρο του σχολείου υπάρχουν νεόκτιστες τουαλέτες και χώρος που μπορεί για να χρησιμοποιηθεί ως αποδυτήρια.

5. Παραλαβή chip χρονομέτρης -T shirt

Κατά την άφιξη σας στο χώρο εκκίνησης θα πρέπει να παραλάβετε την τσάντα από τη γραμματείαόπου θα περιλαμβάνει το αναμνηστικό t-shirt , το αριθμό συμμετοχής σας καθώς και το chip για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Εκεί θα καταβάλετε και το αντίτιμο συμμετοχής, 15 ευρώ για τον αγώνα 26 χλμ και 10 ευρώ για τον αγώνα των 12,5 χλμ.

Θα γίνουν περιορισμένες νέες εγγραφές την μέρα του αγώνα και αν υπάρχουν διαθέσιμα νούμερα. Καλό θα είναι όποιος επιθυμεί να έρθει χωρίς να έχει κάνει ηλεκτρονική εγγραφή να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα της οργάνωσης ή στο e-mail: [email protected]

Παράκληση για έγκαιρη προσέλευση (συνιστούμε περίπου στις 9:00) για την παραλαβή αριθμού έτσι ώστε να υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για τεχνική ενημέρωση, προθέρμανση, και να δοθεί η εκκίνηση στην προγραμματισμένη ώρα στις 10:30.

6. Τεχνική ενημέρωση

Θα ακολουθήσει τεχνική ενημέρωση για τους δύο ορεινούς αγώνες. Είναι σημαντικό να αναλυθούν κάποιοι παράμετροι όσον αφορά τη διαδρομή, υψομετρικά, εναλλαγές πεδίου, σταθμοί υποστήριξης κτλ.

Οι δύο αγώνες θα ξεκινήσουν με διαφορά 15 λεπτών. Πρώτα θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα των 26,5 χλμ

7. Σταθμοί τροφοδοσίας

Θα υπάρχουν 4 σταθμοί υδροδοσίας τροφοδοσίας για τον αγώνα των 26 χλμ και 2 σταθμοί για τον αγώνα των 12,5 χλμ πλήρως εξοπλισμένοι και 1 βοηθητικός με νερό (για τον αγώνα 26 χλμ). Θα διατίθενται ενεργειακά-ισοτονικά ποτά της HIGH5 καθώς και τζέλ (10ο χλμ), σνακς, μπανάνες κτλ.

Οποιος επιθυμεί όμως για περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια και γνωρίζοντας περισσότερο τις προσωπικές του ανάγκες σε νερό, ενεργειακά κτλ καλό θα είναι να φέρει μαζί του τα απαραίτητα.

8. Εξοπλισμός-παπούτσια

Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη χρήση παπουτσιού για ορεινό τρέξιμο καθώς η ποιότητα πεδίου έχει πολλές εναλλαγές (χωμάτινο, βραχώδες, πετρώδες κτλ). Λόγω του κρύου που θα επικρατεί γενικότερα θα πρέπει να γίνει μέριμνα για αντιανεμικό, γάντια ή σκούφο. Οι πιο αργοί αθλητές και ιδιαίτερα όσοι συμμετέχουν στον μεγάλο αγώνα λόγω του παρατεταμένου χρόνου παραμονής στα δάση θα πρέπει να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα όσον αφορά την ενδυμασία. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό ο αγώνας «βγαίνει» πιο ομαλά! Επιτρέπεται η χρήση μπατόν.

9. Σηματοδότηση διαδρομών

Η σηματοδότηση έγινε με σπρέι πορτοκαλί και κορδέλες κόκκινο άσπρο καθώς και πινακίδες με βέλη διαφόρων χρωμάτων. Εχει γίνει επίσης χιλιομετρική σήμανση ανά χιλιόμετρο. Τα πρώτα 3,8 χλμ και μέχρι τον πρώτο σταθμό τροφοδοσίας, καθώς και τα τελευταία 5,5 χλμ είναι ΚΟΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και των δύο αγώνων. Αποφεύγετε να ρωτάτε τους εθελοντές διασώστες λεπτομέρειες για την διαδρομή. Δεν γνωρίζουν. Οι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο τα σημεία που ελέγχουν και μόνο για αυτά είναι υπεύθυνοι να ενημερώνουν. Ακολουθήστε την σηματοδότηση παρά το ίχνος από αρχείο GPX που πιθανώς έχετε κατεβάσει στο ρολόι σας.

7. Σημεία καταγραφής

Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής έτσι ώστε να καταγράφεται στα σημεία ελέγχου και να μην κινδυνεύει να ακυρωθεί. Οποιος αθλητής δεν καταγραφεί σε κάποιο σημείο ελέγχου ακυρώνεται.

8. Χρονικά όρια αποκλεισμού 

Για τον μεγάλο αγώνα θεωρείται έγκυρος τερματισμός αυτό που επιτυγχάνεται εντός 5 ωρών και 30 λεπτών, ενώ για τον μικρό αγώνα εντός 2 ωρών και 20 λεπτών. Για τη σωστή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των αθλητών έχει τεθεί Χρονικό Όριο Αποκλεισμού (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ) στον σταθμό του Σελακάνου στο 10,5 περίπου χλμ της διαδρομής και είναι στις 2 ώρες και 20 λεπτά από την ώρα εκκίνησης. Οσοι αθλητές δεν μπορέσουν να είναι στο χρονικό όριο αυτό στο Σταθμό του Σελακάνου θεωρούνται άκυροι και θα πρέπει να παραδώσουν τον αριθμό τους και να συνεχίσουν την διαδρομή αν το επιθυμούν, με δικιά τους ευθύνη.

 8. Απονομές – Γεύμα

Μετα το τέλος των αγώνωνθα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις- απονομές και φιλοξενηθούν όλοι οι παρευρισκόμενοι από τον Πολιτιστικό Συλλογο Μύθων με παραδοσιακό τραπέζι που θα στηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας καθώς και τις εθελοντικές ομάδες υποστήριξης : Ενωση Ραδιερασιτεχνών Κρήτης – Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας-Ενωση Διασωστών Ιεραπετρας Κρήτης (ΕΔΙΚ).

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Μύθων Ιεράπετρας-Ομιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης – Υποστήριξη : Σύλλογος δρομέων Υγείας Ιεράπετρας.

Ανεβαίνουμε στις κορυφές των βουνών για «δούμε» καλύτερα τον κόσμο.

Ευχόμαστε να απολαύσετε και να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία στα δάση και μονοπάτια των Λασιθιώτικων βουνών».