5Hours: Τίμησαν τη μνήμη του Θεοφάνη Ερμή

 Runbeat Team   18:45 13-09-2022  

5Hours: Τίμησαν τη μνήμη του Θεοφάνη Ερμή


Αρκετοί ήταν οι δρομείς που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Θεοφάνη Ερμή μετέχοντας στον αγώνα 5hours, ο οποίος διεξήχθη στα Γιάννενα το Σάββατο 10/9.

Έχουν περάσει μόλις οκτώ μήνες που ο Θεοφάνη-Ερμή έχασε τη ζωή του στα Τζουμέρκα ενόσω περίμενε να φτάσουν τα διασωστικά, τα οποία χρειάστηκαν πέντε ώρες, κάτι που κόστισε τη ζωή του νεαρού δρομέα (πέθανε από αιμορραγία) και παράλληλα ήταν η αιτία να πάρει την ονομασία του ο σαββατιάτικος αγώνας.

 

Με αφορμή αυτό το περιστατικό η οικογένειας του Ερμή δήλωσε την επιθυμία της να διεξαχθεί ο αγώνας των 53χλμ που θα αποτελεί στο εξής έναν αγώνα-αφύπνισης, αλλά και έναν αγώνα-μνημόσυνο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Άγγελος Ζιάκας χρειάστηκε 3 ώρες και 57 λεπτά να καλύψει την απόσταση Ιωάννινα –Άγναντα, ενώ άλλοι 5 αθλητές χρειάστηκαν λιγότερο από 5 ώρες καθώς και αρκετές ομάδες σκυταλοδρομίας.

Δεύτερος ήταν ο Κωνσταντίνος Παππάς με 4:15:43, τρίτος ο Αναστάσιος Τομαράς με 4:21:41, τέταρτος ο Δημήτριος-Γεράσιμος Κουρουκλής με 4:42:05 και πέμπτος ο Σταμάτιος Βασιλάκης με 4:52:17.

Η Φωτεινή Κολόκα ήταν η πρώτη από τις τέσσερις γυναίκες που μετείχαν, η οποία έφτασε στον τερματισμό, διανύοντας την απόσταση σε 5:25:07. Δεύτερη ήταν η Γεωργία Σιώζιου με 5:28:37, τρίτη η Χριστίνα Αμανατίδου με 6:02:45 και τέταρτη η Αναστασία Ταταρίνοβα με 6:34:07.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Οι μετέχοντες ακολούθησαν μία πανέμορφη διαδρομή, η οποία ειδικά στο τελείωμά της ήταν μαγική με φόντο τον Άραχθο και τις επιβλητικές κορυφές των Τζουμέρκων. Ο τερματισμός έγινε στο Tzoumerka Activities Center (TAC), ενώ μετέχοντες και διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού του για του χρόνου.