38ος ΑΜΑ: Γκελαούζος και Πριβιλέτζιο μίλησαν για τη μεγάλη διοργάνωση

 Runbeat Team   19:55 10-11-2021  

38ος ΑΜΑ: Γκελαούζος και Πριβιλέτζιο μίλησαν για τη μεγάλη διοργάνωση


Ο λόγος στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, τους αθλητές! Γκλόρια Πριβιλέτζιο και Κώστας Γκελαούζος, μίλησαν στην κεντρική συνέντευξη Τύπου για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιος της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της Marathon EXPO στο κλειστό στάδιο Π. Φαλήρου (πρώην Τάε Κβον Ντο).

 

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έδωσε πρώτα το λόγο στους δύο πρωταθλητές, που ουσιαστικά εκπροσώπησαν τους Έλληνες πρωταθλητές που θα τρέξουν την Κυριακή (14/11) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου που διεξάγεται παράλληλα με τον ΑΜΑ.

Οι δύο πρωταθλητές που έχουν τον πρώτο λόγο για να διεκδικήσουν τη νίκη, σε Άνδρες και Γυναίκες, δήλωσαν έτοιμοι για τον αγώνα της Κυριακής και εξέφρασαν τη χαρά τους που επιστρέφει η ιστορική διαδρομή.

«Είναι μεγάλη μου χαρά και είμαι ενθουσιασμένη που επιτέλους θα είμαστε όλοι μαζί στην εκκίνηση να γιορτάσουμε αυτή τη γιορτή. Προσωπικά θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για μια καλή επίδοση στον αγώνα της Κυριακής και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία», δήλωσε η Γκλόρια Πριβλέτζιο, η οποία ρωτήθηκε για το αν μέσα στους στόχους της είναι το ρεκόρ διαδρομής. «Θα κοιτάξω βήμα βήμα αυτό τον αγώνα. Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν θέλω να μιλάω για ρεκόρ. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ», είπε η κορυφαία μας μαραθωνοδρόμος.

Από την πλευρά του ο Κώστας Γκελαούζος δήλωσε: «Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ και τους συνδιοργανωτές που κατάφεραν να υπάρχει πάλι το ιστορικό γεγονός. Πέρσι δεν είχαμε την τύχη να τρέξουμε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και εμάς ειδικά τους αθλητές μας στοίχισε. Αγαπάμε αυτό τον αγώνα. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να μην έχουμε άλλες ατυχίες. Προσωπικά τώρα θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, θέλω να προσπαθήσω για μια καλή επίδοση και έχω ετοιμαστεί γι’ αυτό».

Ο Έλληνας πρωταθλητής και νικητής στα τρία τελευταία Πανελλήνια Πρωταθλήματα ρωτήθηκε και για το ρεκόρ διαδρομής, αλλά και αν η συναθλήτριά του Γκλόρια Πριβιλέτζιο μπορεί να σπάσει την αντίστοιχη επίδοση στις γυναίκες. «Θα προσπαθήσω για το ρεκόρ του Νίκου Πολιά. Έχω δουλέψει γι’ αυτό. Όσον αφορά την Γκλόρια, το έχει στα πόδια της και μπορεί να το πετύχει».

Ν’ αναφέρουμε ότι το ρεκόρ διαδρομής κατέχει ο Νίκος Πολιάς με 2:17.56 από το 2004, ενώ ο Κώστας Γκελαούζος με τη νίκη του στην τελευταία διοργάνωση του 2019 με 2:19.02 πέρασε δεύτερος όλων των εποχών στην αυθεντική διαδρομή.

Από την άλλη στις γυναίκες η Μαρία Πολύζου έχει το ρεκόρ διαδρομής με 2:39.10 από το 1997. Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο ουσιαστικά φέτος θα κάνει την προσπάθειά της, αφού τα προηγούμενα χρόνια αγωνίζονταν κυρίως στα 10χλμ. που διεξάγονται παράλληλα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας και είχε τρέξει παλιότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα το ρεκόρ της στην αυθεντική διαδρομή είναι 2:58.26 από το 2014.