15χρονος έσπασε το ρεκόρ του Jakob Ingebrigtsen – 17χρονη έκανε εθνικό ρεκόρ στην Ισπανία!

 Runbeat Team   13:00 15-05-2021  

15χρονος έσπασε το ρεκόρ του Jakob Ingebrigtsen – 17χρονη έκανε εθνικό ρεκόρ στην Ισπανία!


Η Πέμπτη ήταν μία αρκετά ιδιαίτερη μέρα για τη… νέα γενιά του αθλητισμού, καθώς σημειώθηκαν δύο φοβερά ρεκόρ σε δύο διαφορετικούς αγώνες, από άτομα κάτω των 18!

Ο λόγος για τον 15χρονο Νορβηγό, Andreas Halvorsen και τη 17χρονη δρομέα από την Ισπανία, Carla Domínguez.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Halvorsen έτρεξε σε 8:16:06 τα 3.000 μέτρα στο «Bislett Running Elite», σπάζοντας το ρεκόρ ενός εκ των κορυφαίων αθλητών της χώρας, του Jakob Ingebrigtsen στην κατηγορία U16! Αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο έσπασε το ρεκόρ του, αλλά το έκανε και με σχετική άνεση, αφού το ρεκόρ του Ingebrigtsen ήταν αρκετά δευτερόλεπτα μακριά, στο 8:22:25. Ο αθλητής της ομάδας SK Vidar από το Όσλο της Νορβηγίας είπε πως είχε ένα μεγάλο κίνητρο στο να ξεπεράσει τον Ingebrigtsen.

«Μου έδωσε μεγάλο κίνητρο το να τρέξω γρηγορότερα από τον Jakob. Με βοηθάει να συνεχίσω. Είναι μία τέλεια έμπνευση το να βλέπεις τι κάνει ο Jacob, ότι είναι δυνατό να γίνει ακόμα και εάν προέρχεσαι από τη Νορβηγία», ανέφερε σε δηλώσεις που παραχώρησε στο «VG» ο Andreas Halvorsen.

Από την άλλη, το δεύτερο «next big thing» του στίβου, η Carla Domínguez έκανε εθνικό ρεκόρ Ισπανίας στις κατηγορίες under 20 και 23, μόλις στα 17 της, αφού έτρεξε τα 2.000 μέτρα σε 5:56:63! Το φοβερό της ρεκόρ έγινε στη Μάλαγα, στο πλαίσιο της δεύτερης διοργάνωσης του «Nerja Challenge».

Οι δύο συγκεκριμένες επιδόσεις, αλλά και η συνολική παρουσία των δύο αυτών παιδιών δείχνουν πως το μέλλον των δρομικών αθλημάτων είναι λαμπρό και πως μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να έχουμε άκρως ενδιαφέρουσες μονομαχίες και ρεκόρ.