Έτσι θα εμφανιστούν οι Ρώσοι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

 Runbeat Team   12:23 21-02-2021  

Έτσι θα εμφανιστούν οι Ρώσοι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο


Όπως έχει γίνει γνωστό, η Ρωσία έχει αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι, από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και από το Μουντιάλ του Κατάρ που είναι προγραμματισμένο για το 2022. Αυτή η ποινή έχει επιβληθεί μετά από το σκάνδαλο ντόπινγκ, στο οποίο η χώρα είχε κατηγορηθεί πως βρισκόταν πίσω από ένα κρατικό πρόγραμμα χορηγίας αναβολικών στους αθλητές της.

Περίπου όπως το 2018, όταν και οι Ρώσοι αθλητές που συμμετείχαν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2018 που έγιναν στην Πιονγκτσάνγκ και εμφανίστηκαν με το όνομα «Ολυμπιακοί Αθλητές της Ρωσίας», στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα εμφανιστούν διαφορετικά. Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, οι αθλητές της Ρωσίας θα λάβουν μέρος με την επωνυμία «ROC», η οποία σημαίνει Russian Olympic Committee, δηλαδή Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Όπως μάλιστα αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση:«Η απόφαση που έλαβε το Δικαστήριο Διαιτησίας Αθλητισμού (CAS) στις 17 Δεκεμβρίου 2020 σχετικά με την υπόθεση της Ρωσικής Υπηρεσίας κατά του Ντόπινγκ (RUSADA) πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά και με συνέπεια στο Ολυμπιακό Κίνημα. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτή την ποινή θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες δικαστικές υποθέσεις ή σε διαδικασίες μη συμμόρφωσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA)».

Αξίζει να σημειωθεί πως αν κάποιος αθλητής έχει τη λέξη «Ρώσος» ή «Ρωσία» στα ενδύματά του θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό, γεγονός το οποίο είναι λογικό, από τη στιγμή που οι Ρώσοι αθλητές είναι ουσιαστικά ουδέτεροι. Σχετικά με το ROC τώρα, οι αθλητές της αποκλεισμένης λόγω ντόπινγκ χώρας θα χρησιμοποιήσουν μία σημαία που θα έχει το σύμβολο ROC, το οποίο είναι μία φλόγα στα χρώματα της Ρωσίας (άσπρο, μπλε και κόκκινο) πάνω από το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων, τους πέντε κύκλους. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο ύμνος που θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που κάποιος από την ROC κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, όμως το σίγουρο είναι πως δεν θα χρησιμοποιηθεί ο ύμνος της Ρωσίας, αλλά κάποια άλλη μουσική που θα εγκρίνει η ΔΟΕ.